onze werkwijze en doelstelling


Onze doelstelling.

Wij vinden het heel belangrijk te streven naar een gezonde, goed bewegende,  rastypische bullmastiff (zie rasstandaard) met een goed karakter te fokken. Het blijven natuurlijk levende wezens en ook wij hebben niet alles in de hand (zo blijft het een mooie uitdaging!). 

We gaan bij het uitzoeken van een dekreu voor onze dames nooit over 1 nacht ijs! Gezondheidsuitslagen van de dekreu moeten goed genoeg zijn, hij mag niet te jong zijn (zo proberen we de levensverwachting te verhogen) en hij mag geen onzeker karakter hebben. De perfecte dekreu met alle wensen bestaat helaas niet, maar we doen ons best een zo goed als mogelijke reu te vinden.
Afstand naar reu speelt voor ons geen rol in onze keuze.

 

We zijn er zelf bij gebaat een goede pup te fokken, omdat we die weer graag voor de toekomst in onze kennel willen gebruiken. 

 

We fokken alleen honden met een stamboom. Een bullmastiff zonder stamboom viel onder de zogenaamde 'hoog risico honden'. Dat lijkt nu weer van de tafel te zijn, maar je weet nooit met de huidige politiek.

 

Hoe kom ik op de wachtlijst voor een pup?

Als u geïnteresseerd bent in een pup van ons dan zouden wij het heel fijn vinden als u eerst onze vragenlijst zou willen beantwoorden. Door de vragenlijst te beantwoorden kunt u op onze wacht/mailinglijst komen. De vragenlijst is niet heel erg spannend, maar zo hebben we alvast een kleine indruk en weten we ook van iedereen hetzelfde.

Mochten we nu echt (voor ons)  iets heel onoverkomelijks zien in die vragenlijst, dan kunnen we dat ook in een vroeg stadium al aangeven. 
We zouden het fijn vinden om voor de geboorte van de pups persoonlijk kennis te maken met de mensen op onze wachtlijst.


Kennismaken doen we voor het nest van Saartje en Yavor t/m 12 januari 2024. Daarna willen we rust voor Saartje.


De wachtlijst geeft geen garantie op een pup en we hanteren geen volgorde van aanmelden. We weten van te voren namelijk niet wat er precies geboren gaat worden aan reu/teef en aan kleuren. 
Geïnteresseerden die op de wacht/mailinglijst staan en waar we al persoonlijk kennis meegemaakt hebben (of anders onder voorbehoud van kennismaking nadat de pups geboren zijn), krijgen als de pups geboren zijn met ongeveer een week te horen of er een pup voor hun bij zit. De aanmeldingen die na de geboorte komen moeten afwachten of er nog een pup beschikbaar is.

Geïnteresseerden die op de wachtlijst staan houden we per e-mail op de hoogte als er nieuws is en in geval van dracht ook met foto's natuurlijk.

 

Houd u er rekening mee dat wij geen pups verkopen aan gezinnen met kinderen onder de 5 jaar oud. Wij hebben nog geen problemen gehad met onze honden, maar we horen toch te vaak dat de hond herplaatst moet worden in gezinnen met (meerdere) jonge kinderen. We willen dat voorkomen.

 

Als de pups geboren zijn ontvangen we na ongeveer 2 weken weer bezoek en mogen de aspirant puppykopers komen kijken of zo nodig nog kennis komen maken. Laatste 2 á 3 weken van de zwangerschap ontvangen we ook geen bezoek om moederhond alle rust te geven.

 

Het uitzoeken (Er moeten 2 voorkeuren aangeven worden) van de pups gebeurt ná de controle en inenting van de dierenarts! Dat is ongeveer met 7 weken leeftijd. Dat heeft als voordeel dat we precies weten of de pup goed gezond is én er valt veel meer over het karakter van de pup te zeggen!

Als de pups ongeveer 7 weken zijn, krijgt u van ons de (Op)Voedingsadviezen.  Zodat dat nog rustig doorgelezen kan worden voordat de pup komt.

 

Vanaf 8 weken leeftijd mogen de pups naar hun nieuwe eigenaren.

 

Vanaf 2024 kost een pup van ons binnen Nederland €2000,-.  Buitenland €2500,-. (dit vanwege extra kosten langer verblijf en extra vaccinaties)

 

online database officiële HD en ED uitslagen 

De officiële gezondheidsuitslagen van heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED) staan bij de Raad van Beheer online en is voor iedereen in te zien: https://www.houdenvanhonden.nl/generaties-gezondheid-online/  (geen pennhip).
Staat er bij een hond 'geen gezondheidsonderzoeken beschikbaar' of bijvoorbeeld alleen maar een HD uitslag, dan is die hond niet officieel onderzocht op HD en/of ED.

 

We hebben t/m 2021 onze honden ook getest met de methode Pennhip (klik voor meer uitleg). Dat doen we in principe voor onszelf omdat het niet door de raad van beheer geaccepteerd wordt. Maar het is de meest betrouwbare methode om de kwaliteit van de heupen te meten!
De resultaten van de pennhip van onze honden staat bij hun profiel op de website. 

 

Onze honden die we willen inzetten voor de fok geboren vanaf 2017 zijn ook op het hart getest doormiddel van echo/doppler en hebben een DNA test ondergaan. Ook deze beide testen zijn niet verplicht, maar doen we omdat we het zelf willen weten.


WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN ALS FOKKER?

 • We geven pupkopers die dat willen goede begeleiding.
 • We zijn altijd bereikbaar voor vragen en/of advies.
 • We voegen u toe aan onze geheime facebookpagina en zo kunt u ook zien hoe de andere pups uitgroeien.
 • We proberen elk jaar een terugkomdag te organiseren met barbecue (bij voldoende interesse)

WAT KUNT U VAN DE PUP VERWACHTEN

 • goed verzorgd en gesocialiseerd 
 • groeit in huis op met alle huiselijke geluiden
 • heeft 1e puppy enting gehad 
 • is 4x ontwormd
 • is gechipt en geregistreerd 

WAT KRIJGT DE PUP MEE

 • FCI Stamboom
 • Europees paspoort 
 • Chip 
 • DNA profiel 
 • Koopcontract met 12 maanden garantie op erfelijke aandoening(en) in geval de hond niet meer normaal kan functioneren als huishond . Dit wel onder de voorwaarde dat u zich gehouden heeft aan onze adviezen voor de opgroeiende pup. Deze adviezen bespreken we uiteraard en krijgt u rond de 6/7 weken per mail. Zo heeft u nog 2 weken om dat rustig door te lezen voordat de pup komt.
 • zak (15 kg) puppybrok 
 • natuurlijk een leuk puppypakket

WAT VERWACHTEN WIJ VAN DE PUPKOPER

 • Dat als u geen ervaring met het ras heeft; dat u zich goed heeft verdiept in de eigenschappen van het ras
 • Pup moet een weloverwogen beslissing zijn en geen verjaardagscadeau bijvoorbeeld!
 • U genoeg tijd heeft voor de hond 
 • U de financiële middelen heeft om de hond te onderhouden 
 • Dat u de hond zorgvuldig laat opgroeien d.w.z: goede voeding en de juiste beweging
 • Dat u heel veel liefde en geduld heeft voor de hond (zijn leven lang)

 

Heeft u interesse in een pup mail dan naar: thepeatcutters@outlook.com